Dam
Referat: Valinge-Derome DFF - IF Centern
Storförlust för Dam men positivt ändå.....
2022-08-22 08:15, Dam

Damlaget åkte likt herrlaget i torsdags upp till Derome i lördags för att ta sig an serieledarna Valinge/Derome. En på förhand mycket tuff uppgift som även visade sig bli för svår. Förlust siffrorna skrevs till 10-1 till Valinge/Derome men det var ändå mycket positivt att ta med sig hem.

De inledande 10 min och de avslutande 15 min av första halvlek står IFC upp mycket bra och håller kampen spelmässigt jämn. De 20-25 min däremellan kan vi dra ett streck över och glömma men innan vi glömmer så ska vi förhoppningsvis lära av våra misstag, vilket kommer att stärka oss framöver.

Målen drösade in framförallt mellan minut 9 till minut 24 och det stod 6-0 efter 24 minuter. Valinge/Derome är mycket kliniska och håller en mycket hög kvalitet i allt de gör på plan och i alla led men IFC var under denna perioden ändå mycket svaga. Laget var både långt och brett och vi låg allt som oftast fel i våra positioner vilket gav hemmalaget de ytorna de behövde och de gjorde i stort sett vad de ville när de närmade sig IFC:s straffområde. Även under de 15 sista min av 1:a halvlek som var bra från IFC:s sida så tillät vi hemmalaget göra 2 mål. Det visar att både de individuella och kollektiva misstagen måste bli färre då vi oftast straffas hårt i div.2.

I paus tog tjejerna sig samman och det var ett helt annat lag som klev ut på planen där IFC i 2:a halvlek och höll jämna steg med hemmalaget men förlorade till slut halvleken med 2-1 efter en klinisk och snygg hörna med nickmål av Valinge/Derome. IFC låg rätt och tätt och tog kampen på ett helt annat sätt. I slutet av 1:a halvlek kom ungdomarna (-08:a) Rut Lemon och Julia Annerhult in och visade hela 2:a halvlek att de är smarta och duktiga fotbollsspelare och som är att räkna med på allvar framöver. Hela backlinjen med Maja Kodjo och Julia Bengtsson (vikarierande mittback) i spetsen reducerade möjligheterna för hemmalaget betydligt jämfört med 1:a halvlek.

Sammantaget så gjorde IFC alltså 70 mycket bra minuter mot kanske seriens bästa lag (i kamp med Örgryte). Vi faller på att laget från anfall till backlinje och målvakt var osynkat och tillät hemmalaget att briljera med sina instick mellan backarna alternativt inspel från kanterna. Vid fasta situationer så var IFC inte heller på tårna och var oftast både 2:a och 3:a på bollen och Valinge/Derome straffade oss hårt. Under perioden när vi stod upp och var bra (70 min) så visar vi att vi har en relativt hög kapacitet som lag. Spelmässigt nådde vi inte upp till Valinge/Derome men taktiskt och kampmässigt gjorde vi det. När vi då även spelade smart och rätt så hotade vi även framåt på ett helt annat sätt.

Nu tar vi nya tag och se fram emot nästa match mot Stafsinge hemma på IFC Dagen, lördag 27/8 kl.17.