Referat: Vinbergs IF - IF Centern
Hattrick visade väg till DM seger med 6-1
2019-03-03 13:43
Isa Olsson tre mål i första halvlek banade väg till DM seger!
Årets första tävlingsmatch var DM borta mot Vinberg. Matchen startade lite trevande men ganska snart såg vi att Vinberg spelade mkt högt med sin backlinje och att det fanns stora ytor bakom deras backar. Våra snabba spelare Isa och Julia började sakta att hitta rätt med sina löpningar och började ganska snart att komma till bra lägen. Redan i min 9 fick Isa ett friläge fint framspelad ev Emma Sk och det stod 1-0. I min 20 spelar Julia fram Isa till 2-0. Under första 30 min gör vi två mål men har också 3 frilägen där deras målvakt gör flera bra räddningar. Vi blir lite ivriga under denna perioden och springer ett antal ggr i deras offsidefälla. I min 32 slår Mimmi en hörna som efter några turer med bl a skott av Emelie kommer till Tildas fötter och det blir 3-0. Efter ytterligare friläge så gör vi 3 mål på 7 min genom Julia (Emma Sk), Tilda (Krenare) och Isa (Julia). Med 6-0 i halvlek ville vi försöka att ha ytterligare bra fart i våra aktioner, fortsätta att skapa målchanser och göra mål och samtidigt undvika att slappna av och släppa in något mål! trots ett övertag och ytterligare två frilägen så blev det inga fler mål. Men tyvärr släppte vi in ett när det var 5 min kvar. Totalt sett en riktigt bra första halvlek med variation och flera bra kombinationer och en lite mindre fokuserad andra halvlek vilket kanske eg inte är så konstigt! Bra start på årets spel i DM!