Kärlekens Hopp IF Centern i Topp
Dam

Premiärmatch för Centerns damer med extra allt.
2017-02-13 11:07

Idag, läs lördag, fanns allt som en fotbollsälskare kan tänka sig. Solsken, bitande vind, snyggt spel, massor av mål, go´ pepping och en hel del bandyapplåder. Dessutom kunde vi glädja oss av det som ska finnas utöver det andra – en spontankiosk med fika och korv med bröd. Tack till er som fixade det.

Vi fick se ett fysiskt starkt damlag som visade det etablerade division 2 laget från Trönninge att nykomlingarna lär bli hårdsmälta i årets serie. Det andades trygghet, kunskap och ansvar inför matchstart. Coach tryckte extra hårt på att laget har ett gemensamt ansvar, matchen ska genomföras tillsammans och syftet är att tighta ihop laget.

Tjejerna tog över Trönninges planhalva direkt och första målet rullades in redan efter 17 minuter efter ett fint framspel och snyggt avslut. 2:an kom minuten efter och följdes upp efter ytterligare 10 minuter med ett långskott som gav tjejerna ledningen med 3-0. Trots total dominans på mittfältet och mest spel på Trönninges planhalva får gästerna två chanser varav den ena leder till 3-1 i halvlek. Efter 45 välspelade minuter är det halvlek och coach har följande budskap ”ni behöver inga taktiska instruktioner, kunskapen finns på plan”.

Centerns damer äger och dominerar andra halvlek med fler fina målchanser, ett ribbskott och 2 mål. Efter 90 spelade minuter har vi ett resultat och 5-1 till Centerns IF är i underkant. Trönninge är steget efter både i fart och styrka.

Framgångsfaktor under förmiddagen är bredden i truppen då spelet, både framåt och bakåt, flyter på oavsett vem som är på planen. Innan musiken dånar ut från omklädningsrummet hör vi en nöjd coach ”Tjejer – ni har gjort min lördag, ni gjorde det tillsammans”.

Framgångarna på Kärlekens IP fortsätter under eftermiddagen, trots rysskyla, då Centerns dam U tar sig an, förra årets svårflörtade Sennan. Sennans försök att parkera bussen och därigenom stänga ytor och klämma ihop lagdelarna hjälper inte när de möter 11 lejoninnor som sliter och river upp stora sår med styrka, finess och kreativitet. Ytterligare en seger med 9-0 lägger u-laget till sin matchstatistik.

Undertecknad såg inte eftermiddagsmatchen men har fått information. Priset för dagens målgester delas ut på torsdag. Något oväntat men klart godkänt.

Ni som missade denna fantastiska lördag på Kärlekens IP bjuds in till nästa lördag då Centerns damer möter Vinberg kl 14:00.