Referat: IF Centern - Vinbergs IF
Härlig vinst för damlaget
2021-09-25 16:39
Glada tjejer efter matchen. Maja Kodjo längst till höger.

IFC vann sexpoängsmatchen mot Vinbergs IF på Kärlekens IP med 1-0. Sofia Johansson gjorde matchens enda mål efter ett solonummer. Vinsten innebär att vi är klara för spel i div. 2 även år 2022.

Johanna Larsson var tillbaka i laget efter några matchers frånvaro. När Johanna är med brukar det ju bli poäng, så också idag. Matchen började annars inte bra för IFC. Redan i första minuten skadade Maja Kodjo sig efter en duell. Hon fick hjälpas av planen eftersom hon inte kunde stödja på foten. In kom istället Jennifer Muller som skötte sig mycket bra.

Första halvlek var jämn och lagen bytte chanser med varandra. Det hettade dock inte till ordentligt förrän i den 35:e minuten när Sofia Johansson jagade ifatt en boll, hann före backen, snurrade upp ytterligare en back och sedan sköt in bollen från snäv vinkel. En riktigt fin soloprestation som också blev matchens enda mål.

I andra halvlek hade vi chanser att utöka vår ledning vid ett par tillfällen. Elvira Johansson hade ett lurigt skott men bollen smet strax utanför och Evelyn Lindvall kunde mycket väl ha fått straff när hon blev nedsparkad i straffområdet. Sara Lövdahl kom in i 65:e minuten, dribblade friskt och satte sina medspelare i fina lägen så med lite tur hade det blivit ett mål till. Vinberg hade ett par frisparkar och ett lurigt skott som tog fart i vinden men som Amanda Törnqvist gjorde en fin räddning på, men annars var det en lugn andra halvlek för vårt försvar. Tilde Lindén förtjänar extra beröm. Detta var endast hennes tredje div. 2-match från start men hon spelade klokt och rutinerat. Även målskytten Sofia Johansson förtjänar extra beröm, hon gjorde en av sina bästa matcher.

Tränarna var såklart nöjda efter matchen.

- Vi var säkra på att vi skulle vinna idag, men man vill ju inte sticka ut hakan före matchen, förklarar en mycket nöjd Joakim Eliasson och ler så brett att man kan spegla sig i tandgarnityret.

- Vi är mycket nöjda med insatsen. Tjejerna var som bäst i en svår sexpoängsmatch vilket är imponerande. Det betyder ju också mycket att ha med Johanna Larsson och Amanda Junfors i de här matcherna. De kan hålla i bollen och ge oss tid att andas, fyller Thomas Karlsson i.

Vinsten innebär att IFC hoppar upp ett par placeringar i tabellen och att vi med största sannolikhet kommer spela div. 2-fotboll även 2022. Nästa match är borta mot HGH nästkommande helg och serien avslutas sedan med en hemmamatch mot Trönninge den 9 oktober.