Referat: IF Centern - Trönninge IF
Årets första trepoängare för damerna
2020-06-26 22:14
Tre mål för Meja.

Efter två snöpliga förluster kom äntligen den första vinsten i tredje omgången när Trönninge besegrades med 3-1. Stor matchhjälte blev Meja Håkansson som gjorde alla tre målen, det ena snyggare än det andra.

Matchen spelades i tropisk värme på Kärlekens IP. IFC startade med en nykomponerad startelva, bland annat fick Meja Håkansson en plats i anfallet efter två mål senast mot Lilla Träslöv. Efter ett par halvchanser första halvtimmen löpte Meja sig fri i den 38:e minuten efter en fin passning från Ella Hedström och kunde göra 1-0 via stolpen. Det var ett riktigt fint avslut.

I andra halvlek ökade IFC på ledningen till 2-0 när Meja iskallt lobbade bollen över Trönningemålvakten. Det var ett riktigt klassavslut.

Trönninge reducerade i den 76:e minuten efter ett långskott och plötsligt stod matchen och vägde. Men Meja hade ett trolleritrick kvar och det tricket körde hon när det som bäst behövdes i den 83:e minuten. Efter en sjukt fin framspelning av evighetsmaskinen Sally Kjellner dribblade Meja av två motståndare och skickade upp bollen i krysset. Det var länge sen ett så vackert mål skådades på Kärlekens IP. Den fåtaliga publiken (det vill säga matchvärdarna) gav centerntjejerna en stående ovation efter målet. Efter målet var matchen avgjord och resterande minuter spelades bara av.

Många förtjänar beröm i IFC, Amanda Junfors och Emelie Lindau gjorde ett jättejobb på innermittfältet mot Trönninges tre innermittfältare och Elvira Johansson och Elin Andersson gjorde kanonfina debuter i div 2. Hela laget slet förtjänstfullt och det märktes att vi verkligen ville vinna den här matchen. Tränarduon Jocke Eliasson och Tomas Karlsson ska också framhållas. Det är två riktigt slipade taktiker med en räv bakom varje öra.

Många var som sagt duktiga men matchens lirare var givetvis Meja Håkansson som nu gjort fem mål på två matcher. Vi ser fram mot höstsäsongen…