Dam

Referat: BK Astrio - IF Centern
Oavgjort mot BK Astrio
2019-09-14 10:24

På ett blåsigt Sannarp möttes två olika spelstilar på fredagskvällen. Vilken spelstil som var effektivast? Svårt att säga eftersom matchen slutade oavgjort.

På Sannarp blåser det som bekant alltid. På fredagskvällen blåste det storm vilket inte är den bästa förutsättningen om man vill spela en underhållande fotboll. Hemmalaget BK Astrios sätt att hantera vinden var klassisk – spela-långa-bollar-på-ensam-anfallare-som-springer-som-tusan. IFC försökte göra tvärtom, spela kortare passningar genom mittfältet och kombinera sig fram.

Matchen tog fart först i andra halvlek när Astrio gjorde mål på ett långskott som ändrade riktning i vinden och som aningen turligt studsade in i mål via ribban. Även vid Astrios andra mål seglade bollen med vinden in i mål. 2-0-underläge fick dock inte IFC:s damer att ge upp. Spelövertaget fortsatte och Tilda Boqvist reducerade strax efter 2-0-målet. Även Tilda tog lite hjälp av vinden och bollen borrade sig in i nättaket bakom den olyckliga astriomålvakten. Ett mycket vackert mål av Tilda.

IFC började nu rada upp chanser och efter en hörna kunde Sofia Johansson göra 2-2. Den här gången behövdes det dock ingen hjälp av vinden. I slutet av matchen trummade IFC på, fortsatte skapa chanser och det var nära 3-2 ett par gånger. Till exempel hade comebackande Isabelle Olsson ett fräsande skott strax över och Malin Lundberg hade först ett fint läge och i slutminuterna blev hon tveksamt avblåst för offside när hon var helt fri.

Tränare Altemyr konstaterade efter matchen att vi var lite vingklippta eftersom flera spelare varit sjuka i veckan och att det här var så mycket man kunde kräva av tjejerna idag. Mats konstaterade också att vi hade 13-3 i avslut i andra halvlek, vilket säger en del om spelövertaget.

2-2 är godkänt när man legat under med 2-0. Det kändes dock lite snopet att vi inte avgjorde med det kompakta spelövertag vi hade i andra halvlek. Det får bli nya tag hemma mot Eskilsminne nästa lördag.