Dam

Referat: Kullabygdens DFF  - IF Centern
Vinst för damerna i Höganäs
2019-06-16 21:06

Centerns damer vann med 1-0 mot Kullabygden och Meja Håkansson gjorde sitt första mål i div. 2.

På idylliska Höganäs Sportcenter möttes två lag i behov av poäng. Vid vinst för Kullabygden hade avståndet till IFC minskat till två poäng. Vinst för IFC skulle innebära arbetsro och ett stort steg upp på säker mark i tabellen.

Första halvlek var IFC det bättre laget och var nära flera gånger. Bl a hade matchens gigant Linn Gerhardsson ett rungande skott i ribban och ytterligare ett par fina lägen. Ett ledningsmål hade varit välförtjänt i halvlek. I andra halvlek fick Kullabygden mer att säga till om och IFC var pressade. I 75:e minuten fick IFC ett inkast långt upp på motståndarnas planhalva. Julia kastade till Linn som skarvade bollen vidare mot mål. Efter ett par studsar dök Meja påpassligt upp och slog in bollen i öppet mål. Det var riktig Bertilsson-feeling på det målet.* Det gäller ju att vara på plats när det händer! I slutet tryckte Kullabygden på med allt de hade. De skickade t o m upp sin målvakt på en hörna, men det gav inget resultat. Istället var IFC mycket nära 2-0 i den 88:e minuten när Linn slog en fin passning till Krenare som kom fri, men det stenhårda skottet gick i burgaveln.

De tre poängen firades hela vägen hem. Bussen som ordförande Höjman så generöst ordnat fram var nog det som fällde avgörandet i en jämn match.

* Henrik Bertilsson spelade i Halmstads BK på 90-talet och var känd för att stå på mållinjen och peta in bollarna.