Dam

Referat: IF Centern - BK Astrio
Drömmål, vinst och borttappade bilnycklar
2019-05-26 15:34
I en dramatisk derbymatch på Kärlekens IP lyckades IFC:s damlag besegra Astrio med 1-0.

Härligt fotbollsväder, mycket publik och ett dramatiskt derby. Kan en lördag på Kärlekens IP bli mer spännande? Damlaget tog emot BK Astrio som imponerat hittills i div 2. Det var två ledarstaber som känner varandra väl så det var mycket prestige på spel.

Astrio började bäst men IFC jobbade sig in i matchen och i den 28:e minuten fick Marika på en drömträff från 30 meter och hon fick se bollen gå som en raket in i mål. Stort jubel i hemmalaget som sedan kontrollerade resten av halvleken. I pausen var delar av publiken ute och letade efter ordförande Höjmans bilnycklar som han olyckligt tappat tidigare under dagen. Tyvärr återfanns de inte.

Andra halvlek var jämn med mycket ställningskrig. IFC skapade dock ett par bra chanser och borde kanske ha gjort nåt mål till. Bakåt var det relativt lugnt. Försvaret var svårforcerat och det som kom igenom tog Felicia Grufman hand om. Matchen slutade 1-0 och Alma utsågs till bästa hemmaspelare, men det fanns många kandidater, Hanna Skantz gjorde t ex årets tackling när hon helt schysst skickade iväg en motståndare sisådär 4-5 meter.

Efter matchen upptäckte Astrios chefstränare Iztok att han också hade tappat bort sina bilnycklar. Vad är oddsen på det? Delar av IFC och astrioledarna fick därför leta bilnycklar ännu en gång. Tyvärr hittade ingen Iztoks bilnycklar, men Staffan Winberg, hjälptränare i Astrio, hittade faktiskt Höjmans nycklar. De passade dock inte till Iztoks bil så Staffan slängde tillbaka nycklarna in i skogen.

Sammanfattningsvis så var det tre sköna poäng till IFC och det var en gedigen laginsats. En härlig lördag på Kärlekens IP således.