Dam

Referat: Trönninge IF - IF Centern
Dramatik på övertid när damerna tog tre nya poäng
2019-05-10 22:46

Det blev lite väl dramatiskt i slutet när damerna tog tre nya poäng efter 2-1 mot Trönninge på Tuvasvallen. Dagen till ära var Felicia Grufman tillbaka i målet efter mer än ett halvårs frånvaro på grund av skada och hon skulle få sista ordet i den här dramatiska matchen.

Centern inledde matchen på ett övertygande sätt och var det bättre laget i största delen av första halvlek men skapade inte några riktigt heta chanser förutom ett par bra skott från distans av Vickan. Trönninge spelade med en fembackslinje med en klassisk libero och det gjorde dem svårpasserade. Efter första halvlek stod det 0-0.

I andra halvlek fortsatte Centern spela fint, inte minst genom innermittfältarna Mimmi och Marika som vann bollar och startade flera anfall. Publiken på Tuvasvallen satt och väntade på ett Centernmål när Trönninge efter en tilltrasslad situation lyckades få in en boll vid stolproten. Det var en kalldusch för Centerndamerna. Men vi återhämtade oss snabbt och till i den 56:e minuten kunde Issa äntligen smita förbi liberon och snyggt placera in 1-1. Ett riktigt klassmål.

Ett par minuter senare fick Centern hörna och Mimmi slog en av sina patenterade inåtskruvade varianter som Hanna Skantz störtade fram och stötte in 2-1 på. Stor jubel i Centernlägret!

Resultatet stod sig utan att det hände nåt mer spännande till den 92:a minuten då det hettade till en sista gång. Det var då Felicia Grufman gjorde sin matchavgörande insats. Efter lite flipperspel i Centerns straffområde slängde hon sig för att blockera bollen. Hon fick dock inte riktigt grepp om bollen utan den studsade ut till en Trönningespelare som får iväg ett sista skott mot mål. Felicia lyckas på nåt mirakulöst sätt få upp en fot och styra om bollen. Skottet seglar iväg mot mål, studsar i ribban. Publiken håller andan. Flera i publiken ställer sig upp. Jonas Skantz säger något osammanhängande. Bollen flyger upp i luften och studsar ner i ribban igen innan Alma slutligen kan rensa bort den. I ett par sekunder var det lika dramatiskt som när Ajax mötte Tottenham i Champions League häromdagen. Flera i publiken klagade efteråt på hjärtproblem men det slutade ju lyckligt så alla Centernfans var nöjda.

Sammantaget var det en bra insats av Centerndamerna och äntligen studsade bollen vår väg. Det var bra försvarsspel och en hel del finurliga anfallskombinationer. Det lovar gott inför fortsättningen.