Dam

Vinst i första seriematchen
2019-04-20 00:14
Fint väder, nystädad idrottsplats, nya flashiga programblad, mycket publik och chefstränare Altemyr i Mexiko. Det var upplagt för fest på Kärlekens IP när div 2 sydvästa Götaland sparkade igång i söndags.
Nykomlingarna BK Höllviken stod för motståndet. Vi visste inte mycket om dem före matchen med det visade sig vara ett bra lag. Centern startade bra och tryckte på de första tio minuterna men sen svängde matchen och Höllviken tog över mer och mer, framförallt på grund av deras spelskickliga innermittfältare.
Det var därför inte oförtjänt när Höllviken gjorde 1-0 efter en halvtimme efter försvarsstrul.
I andra halvlek hade vi vinden i ryggen vilket märktes då vi återigen lyckades få tryck på Höllviken. 1-1 kom tidigt. Efter fint förarbete av matchens profil Hanna Skantz kunde Centerns egen centertank Tilda Boqvist knoppa in 1-1.
Höllviken mattades efterhand och Centern kunde fortsätta trycka på. Vårt bästa offensiva vapen var Julia Bengtsson som sprang som en gasell på högerkanten och drog igång anfall efter anfall. De sista minuterna var det lite darrigt men en säker backlinje anförda av sensationsspelaren Emma Skantz lyckades hålla rent. Det blev tre sköna poäng till IF Centern och glada miner efteråt.
Den samlade expertisen utsåg Julia Bengtsson till Centerns bästa spelare och hon fick välförtjänt pris av sponsorn OLW. Bra jobbat tjejer och en fin start på säsongen.