Referat: IFK Fjärås - IF Centern
Damlaget till semi i DM
2019-04-06 00:27
En mkt stark andra halvlek lade grunden till 5-0 segern!
Första halvlek var ganska jämn med liten fördel Fjärås som kom till några tunga avslut. Vår backlinje och målvakt stod dock emot bra och kunde med gemensamt arbete freda vårt mål. Vi hade några lägen som med lite bättre skärpa kunde ha gett utdelning. Vi pratade i halvlek om att våga vara spelbara och att visa attityd och tålamod. Redan i 4:e min gjorde vi 1-0 genom Hanna. Marika slog en hörna som trycktes in vid den främre stolpen. Ett typiskt attityd mål. Åtta minuter senare (min 57) så frispelar Marika Meja som tar sig förbi sin back och fri med målvakten gör 2-0. Ytterligare 5 min senare (min 62) får vi en omställning där bollen spelas ut till Julia på högerkanten som driver upp bollen och som sedan med en väl avvägd passning spelar Marika fri på den bakre stolpen och 3-0. Sju minuter senare kom 4-0 och det kan möjligen redan nu bli årets mål. Vi får en frispark på ca 30 m avstånd från målet. Vår egen Seb Larsson trycker upp bollen i krysset. Marika krönte dagen med 2 mål och 2 målgivande passningar. 2 min senare, min 71, får vi en omställning där vår egen Isa "Rosenberg" Olsson vänder bort målvakten och spikar resultatet till 5-0. Ass från Ebba. En blixtrande och bra andra halvlek gör att vi ser fram emot lottningen till semifinalerna. Halmia, Astrio och Valinge/Derome är kvar i turneringen.