Referat:
2-2 i DM efter psykologiska mål
2019-03-10 14:53
En match med två ansikten där vädret bidrog!
På förhand en spännande match där motståndet var blivande seriekollegan Laholm. Laholm startade med ett tryck där vi hade svårt att få igång vårt mittfält. Men trots ett spelövertag för Laholm så höll vår backlinje emot trycket och några direkta farligheter blev det aldrig. I sjunde minuten så visade det sig ungefär hur matchbilden skulle bli resten av första halvlek. Vi hittade rätt med flera omställningar och Isa kom ensam med målvakten utan mål. I min 22 för Isa ytterligare ett friläge och gör inget misstag utan det blir 1-0. Spelet börjar att jämna ut sig och vi fick mer och mer att säga till om och i min 27 får vi en hörna som Mimmi lägger där Emma Skantz trycker in en retur och därmed 2-0. Resten av halvleken är det vi som skapar chanser med ytterligare frilägen i min 28 och 33. Med full utdelning så hade det stått 5-0 i halvlek. Men med två min kvar ger vi Laholm en hörna som efter obeslutsamhet ger 2-1. Och då får Laholm ny energi och ligger på halvleken ut. Vi pratar i halvlek om att vara beredda på en anstormning i början på andra halvlek och försöka att inte falla för lågt och ge motståndarna möjlighet till fortsatt press. Men det blir precis tvärtom. Redan i min 2 får Laholm ett friläge och det blir 2-2. Därefter så har vi svårt att ta tillbaka det psykologiska övertaget som Laholm skapade så hela andra halvlek får vi slå ifrån oss. Och med 5 byten så blev spelet väldigt ojämnt och ryckigt och vi hade någon bra chans på en omställning. Men Matilda i målet fick rädda oss flera gånger på flera frilägen. Så som matchen utvecklades så skall vi vara glada att det blev 2-2 men med bättre utdelning så hade vi kunnat vinna efter vår första halvlek. Men med en bra attityd och att vi ändå kämpade hela matchen ut skall vi ta med oss.