Referat:
Årets andra match och första förlust
2019-02-10 19:05
Stark blåst och regn i planens längdriktning gav matchen två olika ansikten!
Igår spelade damlaget andra matchen för året och det slutade med förlust 2-3 (0-2) mot div 2 laget L:a Träslöv från Varberg! Med en stark motvind i första halvlek kryddat med regn gav Träslöv ett visst övertag den första 30 min. Vi hade dock ett frilägen genom Isa redan i min 8 men i den 15:e minuten avlossar Träslöv ett kanonskott från ca 25 min rakt upp i nättaket. Och det var början på ett övertag för motståndarna. Vår oskärpa och otydlighet i vårt passningsspel gjorde flera bolltapp på egen planhalva vilket resulterade i flera omställningar mot oss. I min 25 kommer en omställning på vår vänstersida där Träslöv spelar bollen snett inåt bakåt och 0-2 är ett faktum. Vi spelar upp oss och de sista 10-15 min i första halvlek är det vi som skapar chanserna och närmst är vi med ett ribbskott efter en hörna. I halvlek pratar vi om att hålla ihop laget bättre, vara spelbara på fler spelare och våga tro på att vi kan vända detta med medvind i ryggen. Vi börjar lite trevande men gör ett 1-2 i min 15 genom Tilda som bryter in från höger och med vänsterfoten dundrar upp bollen i nättaket. Där tar vi över matchen och skapar ett antal lägen och redan i min 19 gör vi 2-2 genom ett friläge av Isa. Vi fortsätter att trycka på men några fler mål blir det inte. Istället gör Träslöv i min 32 2-3 på en omställning där de från 20 m dundrar upp bollen i bortre krysset. Vi vinner andra halvlek med 2-1 men sett över 6 kvartar i matchen är vi för ojämna och jobbar lite för mkt en och en i både anfall och försvar för att vi skall kunna vinna matchen! Vi tar med oss denna lärdom och tränar på i veckan för att förberedda oss för nästa match.