Referat:
Årets första match och första seger!
2019-02-03 19:09
IFC damer vinner med 13-0 (6-0) och har 39 avslut och 8 hörnor under matchen!
Efter 4 v och 14 avverkade träningar så var det äntligen dax för att se hur långt vi har kommit i våra förberedelser. Hemmamatch mot Hyltebruk på Halmstad Arena slutade 13-0 (6-0).
Vårt fokus var att försöka sätta delar av vårt samlade försvarsspel och att variera vårt anfallsspel med både bollägande och offensiva omställningar. Vi skall även bestämma spelet från första minuten. Redan efter fyra min så har vi ett bollägande på vänsterkanten med Krenare som väggspelar med Tilda förbi sin back och med vänstern gör 1-0. Sedan rullar målen in under första halvlek med jämna mellanrum. Det är bollägande från Matilda i målet till avslut och mål. Det är mål på offensiva omställningar och på hörnor. I slutet på halvleken blir vi lite bekväma och vi sänker nivån på våra aktioner!
I halvlek pratar vi om att hålla vårt fokus, vårt tempo och vår attityd. Redan i min 2 av andra halvlek gör vi mål nr 7 där Tilda trycker in bollen efter en hörna av Krenare. Vi gör fyra byten och då tar det en liten stund innan de nya spelarna hittar rätt och kommer in i matchen. Två av våra avbytare hämtades från vårt J-lag och gjorde A-lags debut. Och vilka debuter sen! Meja kommer in med 17 min kvar och hinner på de minutrarna att göra ett äkta hattrick! Elvira kommer in samtidigt och går direkt in på det centrala mittfältet och tar för sig. Sammanfattningsvis en bra första match för året med bra attityd och linjerna i vårt tänkta spel syntes vid flera tillfällen.