Kärlekens Hopp IF Centern i Topp
Dam

Maxad fotbollsvecka för Centerns tjejer.
2018-08-26 21:25
Veckans målgörare Sandra Holm och suveräna F17 som tog hem bucklan som segrare i Korvpojkarna Cup
Veckan skulle kunna beskrivas enligt Ernst Rolf:s ”Bättre och bättre dag för dag”.

Lördagens ”bortamatch” mot HBK var startskottet på veckan och man kan väl säga att HBK kom ur startblocken betydligt snabbaren än Centerntjejerna. Matchen styrdes av HBK som gjorde det bra och vann med 4-1, där Linn Gerhardsson blir Centerns målgörare. Nog om det.

På söndagen åkte vårt F17-lag till Fjärås för att spela semifinal i Korvpojkarna Cup (DM). Det blev målkalas för Centerntjejerna som gjorde hela 12 mål under 90 minuter. Sandra Holm gjorde ett hatrick x 2 (6 mål), Tilda Boquist gjorde hatrick och Saga Holm, Jonna Andersson, och Filippa Trupp gjorde var sitt mål. Matchen slutade 12-1 till slut vilket skickade IF Centern till final.

På tisdagen var det ny bortamatch och derby mot HBK, denna gången o klass 1. Vårt u-lag var för dagen förstärkt med flera A-lagsspelare som var revanschsugna efter lördagens förlust i div 2. HBK började åter bäst och tog ledningen men centerntjejerna hade bestämt sig för att inte ge upp och det gav resultat. Andra halvlek dominerades av IF Centern som parkerade på HBK:s planhalva och hade bäst chanser att vinna matchen. VI fick dock nöja oss med att reducera till 3-3 och 1 poäng.

Så var det lördag, vilket innebar Centerndagen då föreningen firade 80 år. Lördagens matcher skulle avslutas med att IF Centern dam skulle ta emot suveräna serieledarna Hittarp. Matchen var Centerns från början till slut och tjejerna hade hittat tillbaka till det fina spel vi är vana vid. Redan efter 12 minuter gör vårt nyförvärv Tilda Boquist 1-0 och Sandra Holm följer upp med 2-0 redan efter 4 minuter och sedan flyter det bara på. I 56:e gör Issa en soloprestation och slår säkert in 3-0. Hittarp gör ett tröstmål i 88:e men lördagens segrare i div 2 var IF Centern.

Veckan avslutas med final i Korvpojkarna Cup där IF Centern F17 tar emot HGH.  Roger Bengtsson och Jonas Skantz coachar tjejerna och ser till att bucklan hamnar på Kärlekens IP. Bullen framhåller laget i stort men vill ge ett extra plus till en stark centrallinje. Tjejerna vinner med 2-0 och det är målsuveränen Sandra Holm som gör bägge målen. Åtta av tjejerna som var med idag har vunnit DM 5 gånger och det är Saga och Sandra Holm, Elsa Lundquister, Emma Skantz, Ebba Gunnarsson, Julia Bengtsson, Filippa Abrahamsson och Felicia Grufman.