Kärlekens Hopp IF Centern i Topp
Dam

Centerns damer slog ut seriekollegan Laholms FK i DM
2018-04-10 17:28
Stor glädje i laget efter seger mot seriekollegan Laholms FK. Foto: Nelli Johansson
IF Centerns damer vann på Kärlekens IP med 2-1 över seriekollegan Laholm och tog sig där med vidare i DM. Härliga glädjescener utspelar sig i IF Centern efter segern mot ett lag som anses som ett topplag i div 2.
Äntligen dax för tävlingsmatcher efter en rad träningsmatcher, med goda resultat, under försäsongen. Innan avspark i måndagens DM match mellan IF Centern och Laholms FK gick snacket om att Laholm var de självklara segrarna mellan seriekonkurrenterna.
Centerns damer inledde lite knackigt och det vilade en nervös stämning över laget, men efter hand som tjejerna kom in i matchen fick vi se glimtar av det fina spel som laget har visat under hela försäsongen. Det var dock Laholms FK som tar ledningen 10 minuter in på andra halvlek genom Isabell Axeldal. Men Centerntjejerna fortsätter att spela sitt spel och kvitterar redan efter 5 minuter och det är Linn Gerhardsson som gör ett fint mål och det står 1-1. Kort därefter blåser domaren straff efter att Sandra gör en fin löpning och tar sig förbi Laholms spelare som måste dra i Sandra för att förhindra mål. Solklar straff som Hanna Karlsson förvaltar och sätter bollen snyggt i mål bakom Laholms målvakt och på 7 minuter vänder vi matchen och det är fördel Centern. Laholm pressar på och försöker kvittera men kommer egentligen inte riktigt till utan får se sig besegrade med 2-1 denna måndagskväll. Hela laget ska ha en stor eloge för sitt kämpande och vår målvakt Felicia Grufman visar på "superman" krafter när hon reser sig efter en krock med Laholms anfallare. "Jag ska INTE bytas ut" var målvaktens kommentar efter smällen.
Under försäsongen har vi tränat tillsammans, kämpat under hårda fyspass tillsammans, vunnit träningsmatcher tillsammans och bjudit på oss på vår Kick off. Detta ger resultat i form av styrka, teknik, snabbhet och glädje som ska ta oss vidare mot vår vision.