Dam

Centerns damer på spelhumör
2018-02-25 15:26
Issa 3-måls skytt och Matilda som för dagen gjorde flera fina räddningar.
Vi ser resultat efter en och en halv månads träning med stor vikt på försvarsspel och fysisk uppbyggnadsträning. Det är en stabilitet i laget som ger oss alla en go känsla i bröstet.
Varken influensa eller skidåkande sportlovsfirare kunde hindra IF Centern att ta sin andra seger av två i lördagens träningsmatch mot Fjärås. Kärlekens IP bjöd på en strålande lördagseftermiddag med både sol och spel som värmde.

Tjejerna startar matchen bra och har en bra chans redan efter 10 minuters spel. Det dröjer dock till 30 minuter in i första halvlek innan målen börjar ramla in bakom Fjärås målvakt. Issa gör 1-0 och strax där efter slår Sandra säkert in 2-0. Issa är inte nöjd utan gör både 3-0 och 4-0 vilket innebär årets första hattrick. Vi har flera chanser i andra halvlek och det är Vickan som gör lördagens sista IF Centernmål efter en fin hörna av Mimmi. Fjärås har också flera chanser i andra halvlek men med Matilda Ekman står inte bara i vägen - hon är emellanåt en akrobat i målet. Fjärås får till slut in ett mål innan domaren blåser av. Klar vinst till IF Centern med 5-1.
Bra engagemang och fokus från samtliga, fint målvaktsspel, stabilt försvarsspel med stor offervilja i backlinjen. Lägg till ett mittfält som vinner de flesta närkamper och levererar goa pass som leder till fin fina mål. Coach berömmer alla efter matchen och ändå är det lite svårt att få upp mungiporna - Alla vill så mycket mer och det bådar gott. NI ÄR FANTASTISKA :)

Vi ser fram ot en ny träningsvecka med hemvändare, både från influensabäddar och semesterfirare, för att laddad för matcher både lördag, IF Centern vs Tvååkers IF, och söndag IF Centern vs Kvibille U.