Efter regn kommer solsken……
2017-04-18 22:58
Hanna duktig back på måndagen och glada tjejer i U-laget efter 3-0 på tisdagen
Premiärnerver och stabila backar satte stopp för ett böljande spel med mycket målchanser som publiken på Kärlekens IP är vana vid.

Det var seriepremiär i dubbel bemärkelse för Centerns damer då det var årets första seriematch och första matchen i div 2. Matchen spelades på naturgräsplanen och inramningen var perfekt med en nystädad omgivning. Matchen startade med en fin målchans för Nellie efter bara några få minuter men bollen ville inte in då och inte senare heller. Backlinjen på respektive planhalva såg till att få bollar släpptes fram och blev farliga och matchen utspelade sig som en batalj på mitten av planen. Strax innan domaren blåste för halvlek gjorde Kullabygden 1-0 och det var det enda målet som publiken bjöds på denna kalla vårsöndag.

Centerns tjejer var mycket besvikna för sin start i div 2 och visst – det är aldrig roligt att förlora och definitivt inte i seriepremiären. Men nu är denna match spelad och kan aldrig spelas om. Det är viktigt att var och en hittar något att vara stolt över och gå vidare till nästa match mot Eskilsminne på söndag.

Det var desto gladare miner på tisdagskvällen då Centerns U-lag mötte HBK i reservlagsserien. Tjejerna tryckte på redan från början och Sandra gjorde 1-O strax innan paus. Andra halvlek bjöd på bra tryck från Centerntjejerna och Felicia Guntell gjorde sitt första mål i 72:a minuten och följde upp med ytterligare ett i 89:e minuten vilket satte punkt för matchen. HBK:s målvakt räddade flera bra skott och slutresultatet 3-0 till Centern U kan HBK tacka henne för. Från långsidorna bjuds publik och ledare på mycket fina prestationer, både individuella och lagmässiga från Centern U denna kalla vårkväll.