Referat: IF Centern - IK Wormo
Stark insats gav vinst mot Wormo
2019-08-03 16:24
Glada centerntjejer efter en imponerande insats mot Wormo.
Tre ribbträffar, en stolpträff och två fina mål säkrade segern mot Wormo på Kärlekens IP

Före fredagens match hade IFC hade inte tagit en enda poäng mot Wormo i div 2. Traditionens makt är ju som bekant stor men det var inget som bekymrade Centerns damer denna soliga fredagskväll. Det var full fart framåt från första minuten, men bollen ville inte in trots en uppsjö av chanser. Både Linn och Julia B hade fräsande skott i ribban som studsade ner och dansade på mållinjen. Lägg därtill ett par frilägen där bollen slickade stolpen. 0-0 kändes därför lite snopet i halvlek.

I andra halvlek fortsatte IFC ösa på och skapade nya fina chanser, men först i 78:e minuten spräcktes nollan när Malin lurade en försvarare i straffområdet och lugnt kunde placera in bollen i det tomma målet. Strax därefter nickade Hanna Skantz in 2-0 på en hörna och segern var bärgad.

Hanna utsågs till bästa hemmaspelare och tränare Altemyr var väldigt nöjd efter matchen. Han konstaterade kort att vi är väldigt bra just nu. Även om Altemyr var glad så är det inget mot vad Roger "Bullen" Bengtsson var. Vår lagledare har ju idel förluster mot Wormo tidigare. Äntligen fick han känna hur det är att vinna mot dem. "Bullen" var även omnämnd i programbladet vilket gjorde att han var glad redan innan matchen. Hur ofta händer det?

Nästa omgång väntar Västra Karup på bortaplan och därefter är det DM-final mot Valinge/Derome på Kärlekens IP den 14 augusti. Det känns som att formen är på topp lagom till DM-finalen.