Samling:17:30
Referat: Vinbergs IF - IF Centern
Det ville sig inte för damlaget
2020-08-29 16:47

Trots ett massivt spelövertag i stort sett hela matchen fick damlaget åka hem från Vinberg utan poäng.

Efter den aningen bleka insatsen i förra hemmamatchen mot Osby var det ett betydligt mer laddat lag som startade matchen mot Vinberg. Och det syntes direkt när IFC drog upp flera fina anfall som sånär hade resulterat. Bollen dansade på Vinbergs mållinje ett par gånger men ville inte gå in. Efter en kvart kom Vinberg in i IFC:s straffområde för första gången och då blev det straff direkt. En straff som för övrigt var feldömd eftersom Hanna Skantz inte fick bollen på armen utan på axeln. Domaren ändrades sig dock inte trots protester och Vinberg kunde göra 1–0. IFC fortsatte att spela fin fotboll men mitt i pressen fick en Vinbergsspelare iväg en förlupen boll långt ut från kanten som faktiskt seglade in i mål. Målskytten såg mest överraskad ut av alla på planen.

Andra halvlek var en konstant press från IFC och bollen fortsatte dansa på Vinbergs mållinje och någon gång stod stolpen i vägen. I 82:a minuten lyckades dock Amanda Junfors spräcka nollan med ett skott från straffområdeslinjen. De sista minuterna skapade IFC ytterligare ett par lägen men en storspelande målvakt lyckades frejda sitt mål.

Det kändes så klart tråkigt att inte få några poäng med sig när vi var så pass mycket bättre än motståndarna, vi räknade till 9-1 i klara målchanser. Men vi tar med oss det fina anfallsspelet och inställningen som var imponerade. Malin Larsson gjorde sin första match i IFC och gjorde en fin match i anfallet. Hon kommer bli en tillgång under hösten.