Referat: Halmstad BK - IF Centern
Damlaget nära att knäcka topplaget HBK
2019-09-28 18:19
Tilda Boquist vinner ännu en duell.

IFC spelade ut hela sitt register under första halvlek mot HBK men tyvärr räckte det inte till poäng.

Under första halvlek kan man undra vilket av lagen som jagar seriesegern. IFC skojade friskt med motståndarna som nog sprang omkring och undrade vad det var som hände. Mimmi Thydell serverade den ena kalaspassningen efter den andra till sina medspelare och HBK:arna hängde helt enkelt inte med i IFC:s tempo. Julia Bengtsson sprang som en gasell på högerkanten, snurrade med motståndarförsvaret och serverade många fina inlägg.

I mitten på första halvlek frispelades Julia Mared som tackade och tog emot, rundade målvakten och slog in 1-0 till IFC. Bombardemanget fortsatte och IFC var mycket nära att göra ett par mål till innan halvlek. Tyvärr lyckades HBK få in ett mål i första halvleks slutskede från ett läge som egentligen inte var en målchans.

I halvlek var det någon på läktaren som sa att om första halvlek hade filmats hade den kunnat användas som instruktionsvideo på förbundets utbildningar, så bra var IFC.

Som alla förstår är det svårt att hålla samma höga nivå under hela matchen. Andra halvlek blev jämnare men IFC tog åter ledningen i den 75:e minuten när Julia Mared gjorde sitt andra mål för dagen. HBK kvitterade dock efter en hörna fyra minuter senare och kunde göra 3-2 efter att en boll rullat iväg i slutet av matchen. I andra halvlek visade HBK varför de är ett topplag då deras profilspelare var i ständig rörelse och det hettade till framför målvaktsfantomen Felicia Grufman flera gånger.

Efteråt var tränare Altemyr stolt över tjejerna och han var nöjd med att vi närmat oss HBK under året. Samtidigt tyckte han att vi förtjänade minst en poäng.

Lite lustigt dock att ett lag som enligt en viss laholmstränare inte är bra nog för div. 2 kan ta poäng mot serieledaren och pressa tvåan på det sätt som IFC gjorde idag. Det blir spännade att följa sista omgången. Vilka står pall för trycket av HBK och LFK? För IFC väntar Kullabygden hemma i sista omgången nästa söndag den 6 oktober,